מתכון סופגניות קנאביס לחנוכה

מתכון: סופגניות קנאביס לחנוכה

חג חנוכה מתקרב ואיתו הניחוחים המשגעים של הסופגניות.

אז אם ה"היי" מהריבה לא מספיק לכם, הנה מתכון מנצח לשידרוג המילוי הטעים שלכם.

*תורגם מאנגלית  – מקור בסוף הכתבה.

*מקל חמאה = 113 גרם

זמן טיגון: פחות מ2 דקות

זמן הכנה : שעתיים וחצי

מינון משוער:
*מינון משוער בהתבסס על הכנת חמאת קנאביס עם 4 גרם קנאביס נקי ויבש בעירבוב עם 1½ מקלות חמאה (100גרם)

THC 10%: 3mg

THC 15%: 4.5mg

THC 20%: 6mg

סה"כ 24 סופגניות

טיפ: מומלץ להכין תבנית עם נייר ספיגה בשביל לספוג את שאריות השמן מהסופגניות לאחר הטיגון.

מרכיבים

לסופגניות

  • ½ כוס מים חמים (37-39 מעלות)
  • 2 כפות שמרים יבשים פעילים
  • ¼ כוס סוכר
  • ½ 2 כוסות קמח רגיל
  • 2 ביצים גדולות (טמפ' החדר)
  • 2 כפיות חמאת קנאביס
  • 2 כפתיות מלח
  • 4 כוסות שמן צימחי (לטיגון)
  • 1 כוס מילוי קנאביס-קרמל (ראו למטה)
  • נוטלה
  • אבקת סוכר (אפשר להוסיף ½ כפיות קינמון לרמה נוספת של טעם)

למילוי קנאביס-קרמל

  • ½ מקל (חצי מ100 גרם) חמאה או תחליף
  • ½ גוש חמאת קנאביס
  • 1 כוס סוכר חום
  • ½ כוס סירופ תירס
  • ½ כוס חלב מתוק מרוכז
  • 1 כף ממרח פולי וניל (איך להכין)
  • 1 כף שמנת
  • ½ כפית מלח
  • 1 קמצוץ קינמון

הוראות הכנה – 24 סופגניות

1) בקערה, ערבבו שמרים, מים חמים וכפית אחת של סוכר. תנו לזה לשבת 10 דקות.

2) בקערה גדולה, הוסיפו קמח והכינו "באר" באמצע. הוסיפו ביצים, את התערובת שמרים (משלב 1), ¼ כוס סוכר, חמאת קנאביס מרוככת ומלח. ערבבו עם כלי מעץ עד לקבלת בצק דביק.

3) שפכו את הבצק על משטח עבודה מקומח ולושו אותו 8-10 דקות, עד לקבלת מרקם חלק ובידקו שהבצק חוזר כשאתם לוחצים עליו.

4) העבירו את הבצק לקערה משומנת וכסו עם מגבת או ניילון נצמד. הניחו במקום חמים לטפיחה של שעה עד שעה וחצי. הבצק אמור להכפיל את עצמו בגודל.

5) בזמן שהבצק בטפיחה, הכינו את הקרמל: בסיר קטן – שימו חמאה, סוכר חום, סירופ תירס, וחלב מתוק מרוכז והביאו לרתיחה. הוסיפו את חמאס הקנאביס בסוף והביאו לרתיחה שנית.

6) הוסיפו את השמנת וערבבו קבוע.

7) השתמשו במד חום והביאו את הקרמל ל110 בערך.

8) הסירו מהאש והוסיפו את הממרח פולי וניל (איך להכין) ומלח. הניחו להתקרר בצד.

9) העבירו את הבצק למשטח עבודה מקומח מעת וגלגלו אותו עד לקבלת עובי של 1.3-1.5 סנטימטר.

10) השתמשו בכוס או בחותך עוגיות (תבנית) וחתכו 24 חתיכות של 5 סנטימטר בערך. כסו עם ניילון נצמד; שימו להטפחה של 18 דקות. העיגולים אמורים להתנפח בתהליך.

11) חממו שמן במחבת עמוקה או סיר, הביאו את השמן לכ185 מעלות.

12) פזרו תערובת סוכר קינמון על תבנית עם נייר אפיה.

13) הניחו עם מחוררת בזהירות את העיגולים לתוך השמן. טגנו עד להזהבה, בערך 35-40 שיות ואז הפכו את הסופגניה, טגנו שוב עד להזהבה 35-40 שניות. הסירו את הסופגניות המוכנות עם כף מחוררת (תנו לשמן לטפטף למטה) והניחו על התבנית עם סוכר הקינמון.

14) מלאו שקית זילוף עם קרמל-קנאביס בצד אחד, ובצד השני עם נוטלה (זה ייצור אפקט מערבולת).

15) השתמשו בקיסם בשביל ליצור חור בצד של כל סופגניה. הכניסו את שקית הזילוף לתוך החור, החדירו בערך 2 כפיות של מילוי לכל סופגניה. פזרו מעל אבקת סוכר. הגישו חם ותהנו 🙂

חנוכה שמח ומלא בתענוגות שאכטה!

מקור: https://forward.com/food/388965/weed-infused-caramel-filled-doughnuts-for-hanukkah